keskiviikko 21. tammikuuta 2009

Phaanin ja Gaaeon kutu

Phaan oli alunperin tarkoitus kudettaa Gaaeolle (valkoiselle plakatille, jonka evät ovat saaneet punaista marmorointia, kuten Khaaollekin), mutta Gaaeon aran luonteen ja pienen koon takia valitsin ennemmin innokkaan Mook-siskon (sinipunainen plakat) kokeilemaan Phaanin kututaitoja. Phaan osoittutui aivan loistavaksi koiraaksi, joten Gaaeon kasvettua ja opittua kalan tavoille oli aika tuupata pari samaan purkkiin.










Rakkautta ilmassa... Phaan tekee vaikutusta.















Kuplapesä oli taas pitkä ja leveä ja korkeudeltaan lähempänä senttiä.



Gaao vaikutti heti kiinnostuneelta, mutta kutu ei näkynyt eikä kuulunut kahteen päivään. Phaan riiasi pesän valmistuttua naikkosta melkoisin akrobation, syöksyillen, pullistellen ja väristen. Välillä hermot pettivät ja Gaaeo sai uida ihan tosissaan karkuun, kun valehyökkäykset nk. lähtivät käsistä. Tänään iltapäivällä pesään oli ilmestynyt melko kasa kellerviä munia.



















Lapset karkaa! Munat ovat levällään kuin jokisen eväät.

Yllättäen Phaanilta ei mennyt kauaa kerätä, järjestellä ja varmistaa munat nättiin kasaan keskelle pesää. Otus todella tietää mitä tekee.
















Nätti pikku paketti...



















...Jota ei paljoa ole asiaa edes kuvata :-)

Muutaman päivän sisään Phaan saa muuttaa 54 l yksiöön, kun poikaset alkavat uida itsenäisesti. Asialla ei ole kiire, Phaan ei käsitä ruoaksi edes kuolleita siimahäntiä. Gaaeo pääsi pääaltaaseen muun haaremin joukkoon jo alkuillasta. Aloitin tänään tiputtamaan JBL:n nestemäistä ruokaa altaaseen (likoeläimille), tippa/20 l.

Ei kommentteja: